9 oktober 2021
14:00

Karlslunds IF FK

Referat: Syrianska FC - Karlslunds IF FK

Efter en drömstart för Karlslunds IF FK i dagens bortamatch mot Syrianska FC vinner Karlslund med 3-1 efter en 3-0-ledning i halvtid. En heroisk insats mot ett bra Syrianska!

Karlslund ställer upp med följande:
Rasmus Forsell
Konrad Gustafsson (ut ’90+3) – Carl Ekstrand Hamrén – Helmer Andersson – Christopher Alp
Christer Lipovac - Dennis Koss (ut ’87) – Jonathan Lundberg (ut ’74)
Noel Milleskog (ut ’90+3) – Linus Lamu (ut ’74) – Almin Masic

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen (in ’90+3), Ousama Djaiji, Nabil Hassaini (in ’90+3), Tarik Resic (in ’87), Pontus Hatula (in ’74), Ebrima Jaiteh (in ’74)

Drömstart var det ja. Redan i den 4:e minuten får Karlslund en frispark i bra läge, en frispark som lyfts in långt mot straffområdet av Christer Lipovac, och som går förbi alla och in i mål, 1-0 till Karlslund!

Trots att Karlslund får en tidig ledning så är det Syrianska som har det mesta av spelet och bollinnehavet. Men trots det så utökar Karlslund ledningen till 2-0 i den 24:e minuten efter en fin omställning där Linus Lamu blir frispelad och chippar bollen elegant över målvakten!

Det fortsätter utspelas samma scenario som efter det tidiga 1-0-målet. Syrianska ser piggast ut, har mycket boll, och stressar Karlslund till misstag. Men återigen gör Karlslund mål igen trots tillbakatryckningen. Almin Masic drar iväg ett skott utanför straffområdet som något turligt touchar en försvarare och letar sig in bakom målvakten in i nätmaskorna! Trots 3-0 är Karlslund inte nöjda då det slarvas i passningsspelet. Försvarsspelet är däremot bra, både ute på planen där backlinjen gör ett stabilt jobb, och även Rasmus Forsell i målet som plockar inlägg efter inlägg.

3-0 står sig till halvtidspaus, och ingen summerar nog den första halvleken bättre än vår egen twitterredaktion:
- Det är inte många gånger man får dra en lättnadens suck när domaren äntligen blåser av för halvtid samtidigt som man har en 3-0 ledning. Det gamla citatet ”mål förtjänar man inte, de gör man” känns passande för dagens drabbning så här långt! Vi förvaltar våra chanser extremt väl och försvarar egen box bra. Allt där emellan kan vi förbättra (Viktor Laack, hyllad KIF-twittrare).

Under den andra halvleken fortsätter Syrianska att ligga högt i sin press men Karlslund börjar även hålla bollen inom laget på ett bättre sätt än i första. Syrianska fortsätter dock att komma till en del inlägg även under den andra halvleken, men likt den första så finns Forsell där och plockar ner.

I den 85:e minuten tilldelas Syrianska en straff, och förvaltar den väl nog att bollen gåri mål. Forsell är nära att rädda den, och Forsells insats idag är dock värd en hållen nolla, men den kommer snart igen!

Matchen slutar 3-1 till Karlslund och historien upprepar sig. För det är nämligen så att det har blivit bortavinst med samma siffror som hemmaförlusten efter de fyra senaste mötena lagen emellan. Säsongen 2018 vinner respektive bortalag med 1-0 i Ettan Norra. Under denna säsong har det nu blivit en 3-1-seger för respektive bortalag. Segern för Karlslund upp till en fjärdeplats i Division 2 Södra Svealand.

Nästa match för Karlslund spelas måndag 18 oktober kl. 19:30 då vi möter IFK Eskilstuna på Tunavallen.